Zeewolf in een krokant jasje

Bereiding

Een topper. Zelfgemaakte vissticks, maar dan anders.

5 x G: Gecombineerd
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Stap 1: Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak.

Stap 2: Hak de bieslook en peterselie heel fijn, meng 2 eetlepels van ieder kruid door de bloem en doe het in een diep bord.

Stap 3: Klop in een ander diep bord het ei los met een eetlepel water.

Stap 4: Verkruimel de cornflakes nog iets fijner in een derde bord.

Stap 5: Paneer de vis door ze eerst door de ‘gekruide’ bloem te wentelen, vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door de cornflakes.

Stap 6: Verwarm zoveel olie in een diepe koekenpan zodatde bodem van de pan bedekt is, en bak hierin de vis tot het ‘jasje’ krokant en bruin is. Zet ze vervolgens in een voorverwarmde oven van 120 ˚C gedurende 8 minuten om verder te garen.

Stap 7: Maak het sausje door de mayonaise te mengen met de yoghurt. Hak de augurken, de kappertjes en de dille heel fijn. Roer dit door het mayonaise/yoghurtmengsel, maak op smaak met versgemalen peper en zout.

Ingrediënten