Eenvoudige Cupcakes

Bereiding

Cupcake is een Engels woord voor een klein gebakje, meestal gebakken in een klein papieren of aluminium bakje. Het kan op verschillende manieren worden versierd.

5 x G: Gezamenlijk
Aantal stuks: 14
Bereidingstijd: 30 minuten

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160º C. Zet de cupcake vormpjes opeen bakplaat klaar.

Stap 2: Roer de boter met de suiker romig en wit met een mixer totdat de suiker niet meer knarst.

Stap 3: Voeg één voor één eieren aan het mengsel toe. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste ei geheel is opgenomen.

Stap 4: Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder en het zout boven het beslag en spatel dit er voorzichtig door zodat alle lucht, die er van te voren is ingeklopt, bewaard blijft.

Stap 5: Vul de cupcakes voor 2/3 deel.

Stap 6: Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Stap 7: Maak intussen de boter crème; meng de zachte boter met de poedersuiker, 2 theelepels water en de vanille essence een paar minuten goed door totdat er een stevig en gladde massa ontstaat.

Stap 8: Voeg eventueel een paar druppels levensmiddelen kleurstof naar keuze toe. Vul een spuitzak met de crème en maak een mooie toef op de cupcake. Versier de toef naar wens.

Stap 9: Je kunt met deze basis boter crème eindeloos variëren in smaak en kleur.

Ingrediƫnten